Χρώμα στο ταβάνι
10 Απριλίου 2016
Πατητή τσιμεντοκονία 2
5 Ιουλίου 2016

Πατητή τσιμεντοκονία 1

Με μια σειρά από άρθρα θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε στο ευρύ κοινό την πατητή τσιμεντοκονία.

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά ακούμε για την πατητή τσιμεντοκονία. Είναι άραγε μια καινούρια τεχνική; Σίγουρα όχι! Είναι μια παραδοσιακή τεχνική, την οποία σίγουρα έχουμε συναντήσει σε κάποιο νησί των Κυκλάδων! Οι Κυκλάδες θεωρούνται η πατρίδα της πατητής τσιμεντοκονίας.

 

Η τεχνική αυτή “ανακαλύφθηκε” ξανά και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για ανακαίνιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η πατητή τσιμεντοκονία δίνει επιφάνειες ιδιαίτερης και εξαιρετικής αισθητικής και μπορεί να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό ιδιοκτήτη ακινήτου ή επαγγελματία. Η πατητή είναι ένα οικολογικό προϊόν, ικανοποιώντας και τις απαιτήσεις της εποχής για το οικολογικό αποτύπωμα των οικοδομικών υλικών. Μερικά από τα συστατικά του είναι ο ασβέστης, ο ασβεστόλιθος και το μάρμαρο. Ένα επίσης εξαιρετικό χαρακτηριστικό της πατητής είναι ότι απορροφά την υγρασία από την  ατμόσφαιρα, βελτιώνοντας τις συνθήκες κυρίως στους εσωτερικούς χώρους.

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε διάφορες επιφάνειες οριζόντιες ή κάθετες εξασφαλίζοντας άριστη αντοχή και αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας που εφαρμόζεται. Επίσης διατίθεται σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τεχνοτροπιών.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε μερικά δείγματα εφαρμογών.

 

living-room-concrete-furniture-01Lavaplaster-Stairs-07Lavaplaster-Kitcthen-09_prolat
Fireplace-06outdoor-concrete-furniture-04

 

 

Lavaplaster-Stairs-01

 

 

 

 

 

 

pics from prolat.gr

Σε επόμενο άρθρο μας θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής.