Renovation4u & ΟΡΙΖΩΝ
17 Ιανουαρίου 2016
Παράταση ισχύος του Ν. 4178/13
2 Φεβρουαρίου 2016

Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια με 5 απλές κινήσεις…

Το να ψάχνεις τρόπους να κάνεις το σπίτι σου «πράσινο» είναι υπέροχο. Αφ’ενός επιτυγχάνεις μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας που μεταφράζεται και σε μικρότερους λογιαριασμούς της ΔΕΗ, αφ’ετέρου βοηθάς το περιβάλλον και μειώνεις τα επίπεδα μόλυνσης, με τον τρόπο σου. Αν δεν ξέρεις όμως από που θα ξεκινήσεις σου έχουμε τους τρόπους, απλά και εύκολα.

1. Γύρισε τον διακόπτη. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσεις στους 30 και όχι στους 40 βαθμούς το πλυντήριο σου. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς 40% ενέργεια και αυτό είναι καλύτερο για τον πλανήτη ενώ παράλληλα μειώνει τους λογαριασμούς σας.

2. Ανακύκλωση. Πλέον σε όλους τους δήμους έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί και μεταλλικά κουτιά. Κάποια σημεία μάλιστα έχουν και ειδικούς κάδους για μελάνια εκτυπωτών αλλά και μπαταρίες.

3. Αλλάξε τις λάμπες σου. Μπορείς τώρα να αγοράσεις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας για όλα τα φώτα στο σπίτι σου. Μπορείς να βρείς παντού και καταναλώνουν εως και 80% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

4. Περιόρισε το νερό που χρησιμοποιείς. Όταν πλένεις τα πιάτα και το νερό τρέχει, έχει έρθει η ώρα για να κλείσεις τη βρύση. Είναι προτιμότερο να καθαρίσεις πρώτα με σαπούνι τα πιάτα και στη συνέχεια να τα ξεπλύνεις με νερό.

5. Προσοχή στις συσκευές. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε οικολογικές συσκευές. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές συσκευές με ανώτερη ενεργειακή κλάση και μπορούν να σου προσφέρουν ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος με την ίδια ακριβώς αποδοτικότητα!

 

Πηγή: coolhome.gr